Πόσες μέρες όμως αντέχουν τα φαγητά στην κατάψυξη; Ο καθηγητής μικροβιολογίας τροφίμων, Στάθης Γκιαούρης, δίνει την απάντηση.
«Θεωρητικά μπορεί να διατηρηθεί επ’ άπειρον. Σε αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία δεν μπορεί κανένας μα κανένας μικροοργανισμός ν’ αναπτυχθεί» επισημαίνει ο κ. Γκιαούρης.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το βακτήριο έχει ήδη αναπτυχθεί μέσα στα τρόφιμα πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη;
«Η κατάψυξη είναι ένας τρόπος και να συντηρηθούν οι μικροοργανισμοί και όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία τόσο καλύτερα για τους μικροοργανισμούς......