Οστεοπόρωση: Τα φρούτα που κάθε 50αρα πρέπει να τρώει για γερά οστά

Οστεοπόρωση: Τα φρούτα που κάθε 50αρα πρέπει να τρώει για γερά οστά

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αποξηραμένα φρούτα που προτιμάται συχνά για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Αυτό όμως που αποκαλύπτει νέα έρευνα είναι ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή φρούτου για τις γυναίκες άνω των 50 που θέλουν να θωρακίσουν τα οστά τους

Τα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι κάνουν καλό στη λειτουργία του εντέρου, αλλά νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες και για την υγεία των οστών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δαμάσκηνα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της απώλειας οστικής μάζας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτό συμβαίνει πιθανώς λόγω της ιδιότητάς τους να μειώνουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, που συμβάλλουν στην απώλεια οστικής μάζας.

 «Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, τα χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, αυξάνοντας τον κίνδυνο αποδυνάμωσης των οστών που μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα», δήλωσε η Connie Rogers, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών και Φυσιολογίας. «Τα δαμάσκηνα μπορούν ..

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα