Κορoνοϊός: Τι προκαλεί στους 50αρηδες ακόμη και η ήπια Covid-19

Κορoνοϊός: Τι προκαλεί στους 50αρηδες ακόμη και η ήπια Covid-19

Μπορεί να μην χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο και να πέρασαν την Covid-19 ήπια, ωστόσο δεν γλύτωσαν πλήθος προβλημάτων κινητικότητας μετά την ανάρρωσή τους. Τι έδειξε καναδική έρευνα για τα προβλήματα που αφήνει η νόσος στους άνω των 50 ετών

Οι ενήλικες άνω των 50 που νοσούν ήπια ή με μέτριας έντασης συμπτώματα με Covid-19 διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα κινητικότητας και φυσικής λειτουργίας ακόμη και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία για την αντιμετώπιση της νόσου. Αυτό ήταν το συμπέρασμα νέας έρευνας από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Dalhousie και άλλων καναδικών Πανεπιστημίων.

Η έρευνα εστιάζει στα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν οι μεσήλικες και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που νόσησαν με Covid-19, χωρίς ωστόσο να χρειαστούν νοσηλεία και διαπιστώνει ότι πολλοί ασθενείς που νοσούν ήπια, στη συνέχεια παρουσιάζουν επίμονα και ανησυχητικά συμπτώματα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 24.000 ατόμων άνω των 50 ετών στον Καναδά κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του lockdown το 2020 και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο JAMA Network Open.

Τα ζητήματα κινητικότητας που εξέτασαν οι ερευνητές αφορούσαν την δυσκολία να σηκωθεί κάποιος από καθιστή θέση, ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr