Αυτό είναι πιο ισχυρό αντιγηραντικό φάρμακο – Προλαμβάνει 3 σοβαρές νόσους

Αυτό είναι πιο ισχυρό αντιγηραντικό φάρμακο – Προλαμβάνει 3 σοβαρές νόσους

Χάπια ή τρόφιμα; Το μυστικό της αντιγήρανσης δεν κρύβεται σε κάποιο χάπι, αλλά μάλλον στην διατροφή μας υποστηρίζει νέα έρευνα που επιχείρησε να συγκρίνει την επίδραση των δύο στις κυτταρικές μεταβολικές διεργασίες που σχετίζονται με την μεταβολική υγεία.

Στην πλέον αποτελεσματική μέθοδο που προλαμβάνει την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, του εγκεφαλικού επεισοδίου και  της καρδιαγγειακής νόσου κατέληξαν οι ερευνητές του Κέντρου Charles Perkins του Πανεπιστημίου του Σϊδνευ. 

Σύμφωνα με έρευνα τους που διεξήχθη σε ποντίκια και δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism τα μακροθρεπτικά διατροφικά συστατικά αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικό όπλο στην πρόληψη της κυτταρικής γήρανσης και την διατήρηση της μεταβολικής  υγείας συγκριτικά με φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται για την ρύθμιση του διαβήτη και στα οποία αποδίδεται αντιγηραντική δράση.

Η έρευνα αποτελεί συνέχεια πρωτοποριακής εργασίας της ερευνητικής ομάδας σε πειραματόζωα και ανθρώπους καταδεικνύοντας τον προστατευτικό ρόλο της διατροφής και συγκεκριμένων συνδυασμών πρωτεινών, λιπαρών και υδατανθράκων κατά της γήρανσης, της παχυσαρκίας, της στεφανιαίας νόσου, των διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος και του κινδύνου μεταβολικών νόσων όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα καθηγητή Stephen Simpson τα φάρμακα στοχεύουν τα ίδια βιοχημικά μονοπάτια με τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων.  Ο ίδιος επισήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τον εντοπισμό φαρμάκων που έχουν ως στόχο την βελτίωση της μεταβολικής υγείας και της γήρανσης χωρίς να χρειάζονται αλλαγές στη διατροφή.

«Η διατροφή είναι ένα ισχυρο φάρμακο. ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα