Θεοδωρίδου: Η Μετάλλαξη Όμικρον μολύνει 3 ως 6 φορές περισσότερο από τη Δέλτα

Θεοδωρίδου: Η Μετάλλαξη Όμικρον μολύνει 3 ως 6 φορές περισσότερο από τη Δέλτα

Η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζει τρεις ως έξι φορές περισσότερες λοιμώξεις από ό,τι η Δέλτα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές. Από τις 26 Νοεμβρίου που αναγνωστίστηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργήθηκε παγκόσμιος συναγερμός.

Η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα και σε λίγους μήνες περισσότερο από το μισό των κρουσμάτων θα οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», τόνισε, επικαλούμενη δήλωση του δρ Άντονι Φάουτσι.

Αναφερόμενη στην 3η δόση, υπενθύμισε ότι παρέχει 93% προστασία από την εισαγωγή σε νοσοκομείο, 92% προστασία από σοβαρή νόσο, καθώς επίσης μειώνει και τον αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα.

Υπογράμμισε δε ότι «αυξάνει 20 φορές το επίπεδο των εξουδετερικών αντισωμάτων».

Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής για βράχυνση του χρόνου ανάμεσα στις δόσεις -όσον αφορά στην αναμνηστική δόση-, τόνισε ότι «στοχεύει στην βέλτιστη προστασία του πληθυσμού λόγω της μετάλλαξης», ενώ χαρακτήρισε «αβάσιμη» τη σκέψη ότι η ανοσία διαρκεί τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα