Θα κάνουν τρίτη δόση σε 6 μήνες όσοι κάνουν τώρα εμβόλιο για πρώτη φορά;

Θα κάνουν τρίτη δόση σε 6 μήνες όσοι κάνουν τώρα εμβόλιο για πρώτη φορά;

Ένα μεγάλο ερωτηματικό προκύπτει για όσους τελικά πειστούν και κλείσουν τώρα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Θα κάνουν τρίτη δόση; Η αινιγματική απάντηση του Γεωργαντά.
 
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε στον ΑΝΤ1 πως υπάρχει κινητικότητα και για την πρώτη δόση από ανθρώπους που έχουν πειστεί και σπεύδουν να εμβολιαστούν, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, καθημερινά πραγματοποιούνται 20 έως 25 χιλιάδες ραντεβού.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργαντάς δεν απάντησε ξεκάθαρα στο ερώτημα αν θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση όσοι κάνουν αυτή την περίοδο ή και αργότερα την πρώτη δόση.

Μιλάτε για κάτι που θα είναι τον Μάιο και ελπίζω να είναι άλλα τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη τη στιγμή είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, αφήνοντας ανοιχτά πολλά ακόμα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή του την απάντηση. 
Για την ημερομηνία λήξης πάντως των πιστοποιητικών εμβολιασμού αφού περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως υπάρχει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό και οι αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα σε επίπεδο υπουργών υγείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα