Γκάγκα: Ανάσα ελευθερίας τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει για τα φάρμακα κατά του covid

Γκάγκα: Ανάσα ελευθερίας τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει για τα φάρμακα κατά του covid

Θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί και που είναι ασφαλείς να έχουν μια μεγαλύτερη ελευθερία και να κάνουν αυτά τα πράγματα που έχουν στερηθεί ενάμιση χρόνο τώρα. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε ασφαλής και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Η ασφάλειά μας είναι το εμβόλιο, σημείωσε η κ. Γκάγκα, τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλής, μέσα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ασφάλεια.

Σίγουρα όλοι θέλουμε να βγούμε σε μια κανονικότητα και εκεί είναι όλος ο προσανατολισμός, προς μια ανάσα ελευθερίας.

Με τα νέα μέτρα που θα αφορούν εμβολιασμένους και θα ανακοινωθούν αύριο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει ανάσα ελευθερίας, με σκοπό αφενός οι εμβολιασμένοι να μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα, αφετέρου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους του πολίτες.

Τι θα ισχύει για τα φάρμακα
Αναφερόμενη στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι όταν πάρουν την τελική τους έγκριση από την ΕΕ, αυτά θα χορηγούνται δωρεάν.

«Τα φάρμακα είναι χάπια, είναι εύκολο να τα πάρεις. Δίνονται νωρίς στη νόσο, είτε όταν υπάρχουν συμπτώματα, είτε αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νόσησης. Θα μπορούμε μετά την έγκριση να τα χορηγήσουμε και φαίνεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο νόσησης στο μισό. Όλα τα φάρμακα για τον κορωνοϊό έχουν δοθεί δωρεάν, είναι σημαντικό όπλο στα χέρια μας».

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να προστατεύει 100%, με τη λύση να παραμένει στο εμβόλιο.

Σταθερή η κατάσταση στα σχολεία
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιδημιολογική εικόνα τους, σύμφωνα με τα στοιχεία τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες παραμένουν σταθερά.

«Το άνοιγμα δεν αύξησε τα κρούσματα. Από την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες τεστ και πιάνουμε πιο εύκολα όσους νοσούν».

Παρά ταύτα, και σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, «η επιτήρηση είναι συνεχής και θα συνεχίσει να είναι συνεχής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα