Συμπτώματα που δείχνουν ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περίπου 610.000 άνθρωποι πεθαίνουν από προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πάσχουν από καρδιακές παθήσεις για διάφορους λόγους που συνδέονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημάδια και προειδοποιήσεις που προμηνύουν για καρδιακά προβλήματα που πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε .

Έχουμε συλλέξει 8 πολύ συνηθισμένα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακών παθήσεων τα οποία πρέπει να προσέξετε εάν τα εμφανίσετε.

1. Πόνος που εξαπλώνεται στο χέρι

Πολλοί άνδρες αισθάνονται πόνο στον αριστερό βραχίονα, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται τον ίδιο πόνο και  στα δύο άκρα. Ορισμένες γυναίκες έχουν επίσης πει ότι είχαν ασυνήθιστο πόνο στον αγκώνα πριν από καρδιακή προσβολή.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο πόνος από την καρδιά σας ταξιδεύει στον νωτιαίο μυελό όπου συνδέονται πολλά νεύρα του σώματός σας και ο εγκέφαλός σας μπερδεύεται και πιστεύει ότι το χέρι σας είναι αυτό που πονάει ενώ στην πραγματικότητα είναι η καρδιά.

2. Βήχας που δεν σταματά ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα