Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα της Covid. Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τα δεδομένα

Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα της Covid. Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τα δεδομένα

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει διαφορετικά συμπτώματα από τα κλασικά σύμφωνα με όσα έχουν παρατηρήσει Βρετανοί επιστήμονες.
 
Πονοκέφαλος, πονόλαιμος και καταρροή είναι πλέον τα συχνότερα συμπτώματα του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία σημειώνουν ερευνητές, παρατηρώντας αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν ,εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα», που εντοπίστηκε πρώτη φορά την Ινδία και πλέον αποτελεί την πιο διαδεδομένη μετάλλαξη στη Βρετανία.

Ο καθηγητής Tim Spector ο οποίος «τρέχει» την σχετική μελέτη σημειώνει στο BBC πως το στέλεχος Δέλτα προκαλεί συμπτώματα κοινού κρυολογήματος ιδίως στους νεότερους ανθρώπους υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο αυτοί να τα αγνοήσουν και να συνεχίσουν τις κοινωνικές του δραστηριότητες δημιουργώντας έτσι νέες εστίες μετάδοσης.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να έχει κορονοϊό πρέπει να κάνει test» σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής που επικαλούμενος τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στη διάρκεια της έρευνας υποστηρίζει ότι βήχας, πυρετός και απώλεια γεύσης και όσφρησης δεν αποτελούν πια κοινά συμπτώματα όπως αναφέρει το NHS. 

«Από τις αρχές Μαΐου παρατηρούμε αυτές τις αλλαγές. Φαίνεται πως συνδέονται με την μετάλλαξη Δέλτα που αφορά πλέον το 90% των κρουσμάτων στη Βρετανία» λέει στη συνέχεια ο κ. Spector.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα