Ο ξηρός καρπός που μειώνει το σάκχαρο και κάνει καλό στην καρδιά

Ο ξηρός καρπός που μειώνει το σάκχαρο και κάνει καλό στην καρδιά

Οι ξηροί καρποί έχουν αποκτήσει μια άδικα κακή φήμη, επειδή περιέχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες και ως εκ τούτου δαιμονοποιούνται από τις... εύκολες δίαιτες που εστιάζουν μόνο στην απώλεια κιλών. Αυτό είναι λάθος.

Διαβήτης - Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη διατροφική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. Ειδικά ένα είδος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται προς κατανάλωση από άτομα με διαβήτη και προβλήματα στο σάκχαρο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο σάκχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, "τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ' όλους τους καρπούς με κέλυφος", λέει ο O'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Διαβήτης: Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο σάκχαρο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα