Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πώς να μειώσετε τα συμπτώματα

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πώς να μειώσετε τα συμπτώματα

Το Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου αποτελεί μια χρόνια πάθηση του γαστρεντερικού που προσβάλλει το λεπτό και παχύ έντερο και ευθύνεται για φούσκωμα, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος και μεταβολές στις συνήθειες του εντέρου.

Μολονότι δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για την αντιμετώπιση της διαταραχής, σημαντική ανακούφιση μπορεί να εξασφαλιστεί από τη σωστή διατροφή.

Σύμφωνα με την Δρ Linda Lee από το Πανεπιστήμιο John Hopkins, τα παρακάτω τρόφιμα αποτελούν εχθρούς για την περίπτωση των ασθενών με το σύνδρομο και πρέπει να αποφεύγονται:

1. Γάλα

Το γάλα όπως και άλλες τροφές που περιέχουν λακτόζη (π.χ. τυρί, παγωτό) μπορούν να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα σε άτομα με δυσανεξία στον σε αυτόν τον υδατάνθρακα. «Το 70% των ενηλίκων παγκοσμίως δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες λακτάσης, ενός εντερικού ενζύμου που βοηθά στη διάσπαση των σακχάρων του γάλακτος», ανέφερε η Δρ. Lee. Η μη απορρόφηση της λακτόζης από το λεπτό έντερο, την αφήνει να περάσει στο παχύ έντερο όπου τα βακτήρια προχωρούν στη ζύμωση προκαλώντας αέρια.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα