Κορονοϊός - Καθηγήτρια του ΜΙΤ προειδοποιεί: Ο ιός μπορεί να "ταξιδέψει" έως και 8 μέτρα

Ο κορονοϊός μπορεί να ταξιδέψει έως και 8 μέτρα και να παραμείνει στο αέρα επί ώρες, προειδοποιεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΜΙΤ, Λίντια Μπουρούιμπα.

Σε συνέντευξή της στο USA Today, η καθηγήτρια επισημαίνει ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορονοϊό δεν είναι αρκετά. Η Μπουρούιμπα έχει μελετήσει τη δυναμική του βήχα και του φτερνίσματος και βρήκε ότι τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα στοιχεία μπορούν να "ταξιδέψουν" έως και 8 μέτρα.

Η έρευνα της καθηγήτριας του ΜΙΤ καλεί για υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και, ενδεχομένως στην τήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων από ανθρώπους που νοσούν και βήχουν ή φταρνίζονται.

Στην έρευνά της, προειδοποιεί επίσης ότι "σταγονίδια μπορούν να μολύνουν επιφάνειες" και τα "υπολείμματα τους" μπορούν να μείνουν στον αέρα και ότι οι μάσκες που χρησιμοποιούνται δεν προστατεύουν από αυτό το είδος μετάδοσης.

Η Μπουρούιμπα δήλωσε ότι οι συστάσεις των υγειονομικών Αρχών θα έπρεπε να βασίζονται στην επιστήμη και όχι "στις πολιτικές που βασίζονται στην προσφορά, για παράδειγμα, επειδή δεν υπάρχει απόθεμα προστατευτικού εξοπλισμού". "Αν και υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς και πόσο μεταδίδεται ο ιός σε δεδομένη απόσταση, δεν έχουμε καμία απάντηση προς το παρόν", ανέφερε.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα