Αρκούν δύο μέρες με πολλή ζάχαρη για να αυξηθεί ο κίνδυνος αυτών των νόσων

Αρκούν δύο μέρες με πολλή ζάχαρη για να αυξηθεί ο κίνδυνος αυτών των νόσων

Οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου βρίσκονται στο επίκεντρο μίας ακόμα μελέτης που διερευνά τη σχέση της αυξημένης πρόσληψης ζάχαρης με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία

Βραχυπρόθεσμη αύξηση στην κατανάλωση ζάχαρης θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και να προκαλέσει σημαντικές συνέπειες στη γενικότερη υγεία, υποδεικνύει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Alberta βρέθηκε ότι τα ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα παρουσίαζαν αυξημένη ευαλωτότητα στην κολίτιδα που τους προκάλεσαν χημικά οι επιστήμονες μετά από μόλις δύο ημέρες διατροφής υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη σε σύγκριση με εκείνα που ακολουθούσαν μια ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

-
Σχολιάστε το άρθρο: