Χρήσιμα tips για να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Χρήσιμα tips για να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Πολλά βράδια στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα. Το άγχος όλης της ημέρας οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς. Ο ύπνος είναι πολύ βασικός για να ανανεωθείς και να πάρεις δύναμη για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό τον λόγο θα σου δώσουμε κάποια tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι.

 Κάνε ένα ζεστό ντους

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάνεις ζεστό ντους και μετά βγαίνεις στο πιο κρύο περιβάλλον, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, κάτι το οποίο κάνει τον μεταβολισμό πιο αργό και προετοιμάζει το σώμα για ύπνο.

 Ξέχνα τον θόρυβο

Κλείσε όλες τις συσκευές που δημιουργούν ήχο. Αν θες να ακούς μουσική, βάλε κάτι χαλαρωτικό, όπως ειδική μουσική για ύπνο.

Γυμνάσου κατά την διάρκεια της ημέρας

Η γυμναστική μειώνει το στρες με αποτέλεσμα να κοιμάσαι καλύτερα. Δοκίμασέ το δουλεύει.

Βρες τη στάση σου

Είναι πολύ σημαντική η στάση στην οποία κοιμάσαι. Πρέπει να βρεις πώς ακριβώς σε βολεύει να κοιμάσαι.

Διάβασε βιβλίο

Όλοι οι ψυχίατροι λένε ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις πριν κοιμηθείς είναι να βλέπεις τηλεόραση ή να ασχολείσαι με το κινητό σου, γιατί ασκούν πίεση στα μάτια και το μυαλό. Από την άλλη, το διάβασμα ενός βιβλίου σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να κοιμηθείς.

Ντύσου άνετα

Φόρα όμορφες πιτζάμες, μοδάτες, καθαρές και μυρωδάτες. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις όμορφα και κατά την διάρκεια του ύπνου σου.

Φτιάξε όνειρα

Είναι πολύ βοηθητικό να δημιουργείς όμορφες ιστορίες στο μυαλό σου πριν κοιμηθείς. Θα δεις ότι μέσα σε πέντε λεπτά θα σε πάρει ο ύπνος.

Σήκω από το κρεβάτι

Είναι σημαντικό όταν στριφογυρνάς στο κρεβάτι να σηκώνεσαι και πας σε ένα άλλο δωμάτιο. Ειδικοί αναφέρουν ότι ο εγκέφαλος πρέπει να συνδέσει το κρεβάτι με τον ύπνο, άρα, αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, είναι καλύτερο να πας σε ένα άλλο δωμάτιο για 10 λεπτά και όταν ηρεμήσεις και χαλαρώσεις να επιστρέψεις στο κρεβάτι σου.

Πηγή: teen.queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα