Η διατροφή που βάζει φρένο στην οστεοπόρωση

Η διατροφή που βάζει φρένο στην οστεοπόρωση

Ευρύτερα γνωστό για τη συμβολή του στη σκελετική υγεία και την πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι το ασβέστιο, συστατικό που βρίσκουμε σε μεγάλη ποσότητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, φαίνεται όμως ότι μόνο του δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει επαρκή προστασία των οστών.Μια διατροφή υγιεινή και ισορροπημένη που παρέχει στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια οστικής πυκνότητας που τυπικά παρατηρείται στην οστεοπόρωση, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόριτς, μια διατροφή που βασίζεται στο μεσογειακό πρότυπο μπορεί να μειώσει τον ρυθμό απώλειας της οστικής πυκνότητας και κατ’ επέκταση να επιβραδύνει την εξέλιξη της οστεοπόρωσης.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

-
Σχολιάστε το άρθρο: