Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Πολλοί χρησιμοποιούν το φούρνο μικροκυμάτων με λανθασμένο τρόπο όταν ξαναζεσταίνουν κάποια φαγητά

Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων αλουμινόχαρτο, μεταλλικά αντικείμενα ή πλαστικό, αλλά υπάρχουν και άλλα επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κάνεις και να μην το γνωρίζεις.

Για αρχή, έχε στο νου ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δεν μαγειρεύει ομοιόμορφα το φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν υπάρχουν κάποια βακτήρια σε ξαναζεσταμένο φαγητό, μπορεί να επιβιώσουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το πρόβλημα με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι φούρνοι μικροκυμάτων και συμβάλλουν στην παραγωγή των καρκινογόνων τοξίνων.

Για να ελαττώσεις τους κινδύνους του φούρνου μικροκυμάτων, μην τον χρησιμοποιείς για να μαγειρέψεις ή να ζεστάνεις αυτές τις 10 τροφές:

1. Καλοβρασμένα αυγά

Με κέλυφος ή χωρίς, όταν ένα καλοβρασμένο αυγό ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, η υγρασία στο εσωτερικό του δημιουργεί μία επικίνδυνη συγκέντρωση ατμού σε σημείο που το αυγό μπορεί να εκραγεί, όχι μόνο μέσα στο φούρνο, αλλά και μετά στο πρόσωπο, στο πιάτο ή και στο στόμα σου! Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, μπορείς να το κόβεις σε μικρά κομμάτια πριν το ξαναζεστάνεις ή ακόμα καλύτερα, απόφυγε να το βάζεις γενικά στο φούρνο μικροκυμάτων.

2. Μητρικό γάλα

Πολλές νέες μητέρες που θηλάζουν παγώνουν και αποθηκεύουν το γάλα τους για μετέπειτα χρήση, πράγμα υπέροχο, αρκεί να μην το ξαναζεσταίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων. Με τον ίδιο τρόπο που ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει ένα φαγητό ανομοιόμορφα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν ζεσταίνεις ένα μπουκάλι μητρικό γάλα, δημιουργώντας καυτά σημεία που μπορεί να τραυματίσουν σοβαρά το στόμα και το λαιμό του μωρού σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις καλύτερα είναι να ζεσταίνεις μία κούπα νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά να βυθίζεις σε αυτό τη σακούλα ή το μπουκάλι με το μητρικό γάλα για να ζεστάνει.

3. Επεξεργασμένο κρέας

Τα επεξεργασμένα κρέατα συχνά περιέχουν χημικά και συντηρητικά που παρατείνουν τη ζωή τους στο ράφι. Δυστυχώς, το ξαναζέσταμά τους μπορεί να κάνει αυτές τις ουσίες επικίνδυνες για την υγεία σου, καθώς μία έρευνα του περιοδικού Food Control αναφέρει ότι το ξαναζέσταμα του κατεργασμένου κρέατος με ακτινοβολία μικροκυμάτων συμβάλλει στη δημιουργία προϊόντων οξείδωσης της χοληστερόλης, που έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

-
Σχολιάστε το άρθρο: