Πένες με λουκάνικο και φέτα

Πένες με λουκάνικο και φέτα

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. πένες

 

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

 

1 χωριάτικο λουκάνικο 200-250 γρ. ,κομμένο σε λωρίδες,

 

1 μεσαίο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο

 

1 σκόρδο,ψιλοκομμένο

 

100 ml. κρέμα γάλακτος

 

2 ντομάτες,κομμένες στα οκτώ

 

1 ζωμό λαχανικών

 

500 ml. νερό

 

50 ml. λευκό κρασί

 

100 γρ. φέτα,θρυμματισμένη

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τις πένες.

2Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει χρώμα.Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

3Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα,το νερό,το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.

4Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και τις πένες μέσα στο τηγάνι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5Όταν δέσει η σάλτσα,αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.

6Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή: Giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα