ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1½ κιλού μακριές μελιτζάνες (6 κομμάτια)
250 γραμμ. καρότα τριμμένα
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές κέτσαπ
1 ξύλο κανέλας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρέστε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε τες κατά μήκος σε τρία σημεία, προσέχοντας να μη χωρίσουν. Πασπαλίστε τες με αλάτι και αφήστε τες να σταθούν 1 ώρα. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καρότα με το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Ξεπλύντε τις μελιτζάνες με άφθονο τρεχούμενο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Γεμίστε με το μίγμα των καρότων τις χαρακιές που κάνατε στις μελιτζάνες, πατήστε τες ελαφρά να κλείσουν -δεν χρειάζονται δέσιμο γιατί δεν ανοίγουν- και τηγανίστε τες σε μπόλικο καυτό λάδι γυρίζοντάς τες, ώστε να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Στραγγίστε τες σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίξτε 2-3 κουταλιές από το λάδι που τηγανίσατε τις μελιτζάνες και όλα τα υλικά της σάλτσας. Ανακατέψτε επάνω στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει βάλτε μέσα τις μελιτζάνες. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 30' ή ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα. Συνοδέψτε τες με τηγανητές πατάτες και πράσινες ελιές. Είναι νοστιμότατες

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα