Εύκολα και νόστιμα μπιφτέκια κουνουπιδιού

ΥΛΙΚΑ

330 γρ. κουνουπίδι σε μπουκίτσες

1 μέτριο αυγό

60 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

100 γρ. τυρί cheddar

100 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

Σως γιαουρτιού για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη γεμίζουμε με αλατισμένο νερό και την αφήσουμε να βράσει.

2Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα κουνουπίδια και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά για 5-10 λεπτά.

3Σουρώνουμε, στραγγίζουμε τα κουνουπίδια και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν πολύ καλά.

4Μόλις κρυώσουν, μεταφέρουμε τα κουνουπίδια σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα πατάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

5Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φοράμε γάντια μίας χρήσης και πλάθουμε μπαλάκια των 30 – 40 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

7Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με σως γιαουρτιού.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ