ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές κοφτές τριμμένη φρυγανιά
  • 250γρ. ζαμπόν σε δύο φέτες, κομμένο σε κυβάκια
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος – 1 ποτήρι γάλα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Πλύντε τα κολοκυθάκια και καθααρίστε τα. Κόψτε τα σε ροδέλες, ροδίστε τα ελαφρά σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και αφήστε τα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

    Ανακατέψτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με το πιπέρι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

    Αλείψτε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίστε το με τη μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά, αραδιάστε τα κολοκυθάκια μαζί με το ζαμπόν, το τυρί (αφού κρατήσετε 3-4 κουταλιές για να πασπαλίσετε την επιφάνεια) και τις 4 κουταλιές φρυγανιά. Περιχύστε τα με το χυλό.

    Σκορπίστε από πάνω την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα, μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά και τη μαργαρίνη σε κομματάκια.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C για 45’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    .

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα