ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τα κολοκυθάκια και καθααρίστε τα. Κόψτε τα σε ροδέλες, ροδίστε τα ελαφρά σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και αφήστε τα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Ανακατέψτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με το πιπέρι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Αλείψτε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίστε το με τη μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά, αραδιάστε τα κολοκυθάκια μαζί με το ζαμπόν, το τυρί (αφού κρατήσετε 3-4 κουταλιές για να πασπαλίσετε την επιφάνεια) και τις 4 κουταλιές φρυγανιά. Περιχύστε τα με το χυλό.
Σκορπίστε από πάνω την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα, μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά και τη μαργαρίνη σε κομματάκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C για 45’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>
.