Τα μυστικά για τέλειο φακόρυζο

Τα μυστικά για τέλειο φακόρυζο

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φακές ψιλές

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη

 

1 φύλλο δάφνης

 

50 ml. λευκό κρασί

 

½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο

 

1 κ.γ. κύμινο

 

700 ml. ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε τις φάκες και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

2Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάσει, συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι όπου τις αφήνουμε να σουρώσουν.

3Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ύστερα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

4Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τις φακές, το κόλιανδρο, το κύμινο, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.

5Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα