Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

6 μανιτάρια Portobello

120 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια

120 γρ. κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια

120 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και ροδέλες

140 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

150 γρ. μελίτζάνα, κομμένη σε μικρά κυβάκια

160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο, τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2Έπειτα ρίχνουμε το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.

3Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

4Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.

5Παράλληλα ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια Portobello, βγάζουμε το κοτσάνια και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, καθαρίζουμε το εσωτερικό τους.

6Παίρνουμε λίγο από τη γέμιση και γεμίζουμε το κάθε μανιτάρι. Ύστερα τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί φούρνου. Ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.

7Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα