ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μελιτζάνες μακριές
1/2 κούπας λάδι
1 1/2 κιλού κρέας μοσχαρίσιο, σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες ή 400 γραμμ. κονσέρβας πολτοποιημένες
1 κουταλιά ξίδι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε και καθαρίστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες, πασπαλίστε τες με αλάτι και αφήστε τες να σταθούν 2 ώρες σε τρυπητό. Ξεπλύντε τες κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και στύψτε τες με τις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του. Ετοιμάστε το κοκκινιστό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το και αυτό ώσπου να μαραθεί. Προσθέστε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι το κρέας και από το είδος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. Όταν το κρέας είναι εντελώς έτοιμο, με την απαραίτητη σάλτσα του, τηγανίστε τις μελιτζάνες και ρίξτε τες μέσα σε αυτό. Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το φαγητό να σταθεί 10' επάνω σε χαμηλή φωτιά, πριν το σερβίρετε.

Για να το παρουσιάσετε σε μπουφέ, κόψτε το κρέας σε κύβους 4 εκ. Κόψτε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες, όσο είναι το μήκος τους, τηγανίστε τες και τυλίξτε μέσα σε αυτές το κρέας. Βάλτε τις φέτες της μελιτζάνας δυο δυο σταυρωτά και τοποθετήστε στο κέντρο ένα κομμάτι από το κοκκινιστό. Τυλίξτε τες επάνω από το κρέας και στερεώστε τες καρφώνοντάς τες με ξύλινες φουρκέτες. Αν θέλετε, καρφώστε μαζί μία φέτα ντομάτας και ένα κομματάκι πιπεριάς. Κατ’ άλλον τρόπο, κόψτε το κρέας σε κομμάτια μπουκιάς και τυλίξτε τα ένα ένα σε απλές φέτες μελιτζάνας. Αραδιάστε τες σε ένα πυρέξ και περιχύστε τες με τη σάλτσα του κοκκινιστού. Λίγο πριν τις σερβίρετε, βάλτε τες στο φούρνο και ψήστε τες 15' - 20'.

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα