ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
8 ώριμες σφιχτές ντομάτες
250 γρ πλιγούρι ή κους-κους βρασμένο
2 κρεμμύδια ψιλικομμένα
2 πιπεριές (πράσινες ή κόκκινες)
2 κολοκυθάκια
1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
αλατάκι-πιπεράκι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα κολοκυθάκια για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
Κόβετε ένα "καπάκι" από κάθε ντομάτα και αδειάζετε προσεκτικά τη σάρκα τους. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις αναποδογυρίζετε πάνω σε αποροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. (Αφού αφαιρέσετε τα σπόρια, κρατάτε λίγη από τη σάρκα τους για τη γέμιση).
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το πλιγούρι και προσθέστε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, το σέλινο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια.
Ρίχνετε στο μπλεντερ το σκόρδο, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το δυόσμο αλατάκι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτετε τη σάλτσα στο μπωλ με το πλιγούρι μαζί με λίγη από τη σάρκα ντομάτας ψιλοκομμένη και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τις ντομάτες με το μειγμα, τις αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και τις σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα