ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κολοκυθάκια
  • 4 μακριές πράσινες πιπεριές
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • κληματόφυλλα
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κούπα κρεμμύδι
  • 1/3 κούπα λάδι
  • 1/3 κούπα ρύζι
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι κύμινο

    για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
  • ζουμί από τα γεμιστά

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλύντε και στραγγίστε τα λαχανικά. Κόψτε τα στις πλευρές που έχουν κοτσάνι, αδειάστε το εσωτερικό τους και τοποθετήστε τα σε ταψάκι ή πυρέξ. Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέστε τον κιμά. Πριν ο κιμάς ψηθεί, προσθέστε το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και το ρύζι. Με το μίγμα αυτό, γεμίστε τα λαχανικά. Περιχύστε τα από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 2 ώρες περίπου. Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος, φτιάξτε το αυγολέμονο χτυπώντας τα υλικά και περιχύστε το στο φαγητό.

    Καλή επιτυχία!

    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    .

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα