ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ 12 μικρές, λεπτές μελιτζάνες, μήκους περίπου 10 εκατοστών με τα κοτσάνια (περίπου 750 γρ.) ή 3 μεγάλες (περίπου 250 γρ. η κάθε μία) φυτικό λάδι για να τηγανίσετε την γέμιση από κρέας και κουκουνάρια 870 γρ. ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες, ή την ίδια ποσότητα Ιταλικών σε κονσέρβα 1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλα 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι 1/8 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Εάν χρησιμοποιείτε μικρές μελιτζάνες: Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι ώστε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες χωρίς να σκεπαστούν τελείως και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, (δοκιμάστε το με την άκρη μιας μελιτζάνας, εάν το λάδι κάνει φουσκάλες γύρω της, τότε είναι έτοιμο), και τηγανίστε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν παντού. Βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα (μην τις τραβήξετε από το κοτσάνι γιατί μπορεί να κοπεί) και βάλτε τις να στραγγίξουν σε αρκετές στρώσεις χαρτίου κουζίνας. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε τις μελιτζάνες στον ατμό, το φούρνο ή τα μικροκύματα αλλά η γεύση και το χρώμα τους θα είναι αρκετά διαφορετικό. Ενώ κρυώνουν οι μελιτζάνες, ετοιμάστε την γέμιση από κρέας και κουκουνάρια και προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F. Πασπαλίστε τις κομμένες ντομάτες με την κανέλα, το μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι ανάλογα με την προτίμηση σας και απλώστε τις ομοιόμορφα πάνω στις μελιτζάνες. Βάλτε τις στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε να ψηθούν για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να εξατμιστεί σχεδόν όλο το ζουμί τους. Εάν δεν έχετε ψήσει τις μελιτζάνες σε πυρέξ, προσέξτε πολύ καθώς θα τις μεταφέρετε για να τις βάλετε στο πιάτο γιατί μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα η όμορφη παρουσία τους εάν είστε απρόσεκτοι. Σερβίρετε τις ζεστές με απλό ρύζι. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλες μελιτζάνες: Σε αυτήν την παραλλαγή δεν πρέπει να σας απασχολεί τόσο η εμφάνιση των μελιτζανών καθώς δεν χρησιμοποιούνται ολόκληρες. Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε φέτες κατά μήκος ή σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Βάλτε τις φέτες σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και αφήστε τις να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 30 λεπτά. |
Καλή επιτυχία
<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>
.