ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Μπουρανί φούρνου με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ
•  3 φλιτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα
•  3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες λεπτές
•  3 φλιτζ. τσαγ. σπανάκι ψιλοκομμένο
•  2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•  1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
•  4 φλιτζ. τσαγ. ζεστό νερό
•  2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•  1 κουτ. γλυκ. αλάτι, 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
•  πιπέρι, 1 κομμάτι κανέλα (φλοιός)
•  1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάτε τις ντομάτες για 2 - 3 λεπτά σε πολύ ζεστό νερό. Τις βγάζετε και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε τα σπόρια τους.
Τις σοτάρετε ελαφρά στο ελαιόλαδο για 6 - 7 λεπτά. Oσο διαρκεί το σοτάρισμα ρίχνετε την κανέλα (φλοιός), λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη.
Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι. Στρώνετε το κάτω μέρος με ένα μέρος από τις σοταρισμένες ντομάτες, πασπαλίζετε με λίγο σπανάκι, σκόρδο και με ελάχιστο μαϊντανό. Ρίχνετε από πάνω, φροντίζοντας να «σκορπίσει» παντού, ένα φλιτζάνι ρύζι. Συνεχίζετε με ένα στρώμα ντομάτας, σπανάκι, σκόρδο, ζάχαρη, πιπέρι, μαϊντανό και ρύζι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στο επάνω μέρος πρέπει να είναι το τρίτο φλιτζάνι από το ρύζι. Περιχύνετε με το ζεστό νερό και μια κουταλιά σούπας ακόμα ελαιόλαδο και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με μερικές ωμές φέτες ντομάτας ώστε να μείνει το ρύζι στην επάνω μεριά νωπό. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 200o C για 30 - 40 περίπου λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή όρεξη!

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα