ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
  2 κιλά κολοκυθάκια χοντρά
  1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  1/2 κιλό κιμά
  3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  1 δεμάτι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  1 κούπα ντοματοπολτό
  αλάτι - πιπέρι
  1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  1 αυγό
  3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  1/2 κούπα κεφαλοτύρι γλυκό τριμμένο
  2 κούπες μπεσαμέλ πολύ σφιχτή
  λίγη πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και ζεματίστε τα σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Με ένα κουταλάκι, αφαιρέστε από το κέντρο αρκετό από το φαί τους, χωρίς να φτάσετε στον πάτο. Αραδιάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά. Βάλτε τα σε πυρίμαχη πιατέλα, το ένα πλάι στο άλλο, αλείψτε τα με λίγο από το λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού. Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά με τα δύο κρεμμύδια. Ρίξτε το μαϊντανό, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό, αφού το χτυπήσετε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι. Γεμίστε με το μίγμα αυτό τα κολοκυθάκια. Ετοιμάστε μια πολύ σφικτή μπεσαμέλ, με 7 κουταλιές αλεύρι, 7 κουταλιές βούτυρο και 2 κούπες γάλα. Κατεβάστε τη από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα σ' αυτή 2 κροκάδια, αλάτι και άσπρο πιπέρι. Αφήστε τη να κρυώσει. Βάλτε τη σε κορνέ και βγάλτε αρκετή επάνω σε κάθε κολοκυθάκι, σκεπάζοντας τη γέμιση. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με λίγη πάπρικα και ψήστε τα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, επί 20' περίπου. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>





 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα