ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο σφολιάτα
• 300 γρ. μανιτάρια όλων των ειδών, κομμένα σε φέτες
• 2 κόκκινες ή πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε φέτες
• 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
• 300 γρ. πεκορίνο σε φλούδες
• 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 100 ml λευκό κρασί
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη Σάλτσα:
• 4 κουταλιές κουκουνάρι
• 2 σκ. λιωμένο σκόρδο
• αλάτι πιπέρι
• 2 ½ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
• 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• 120 γρ. τριμμένο πεκορίνο
• 1 φλ. καλό ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε από το κάθε φύλλο σφολιάτας 6 δίσκους ή 6 τετράγωνα κομμάτια. Τους τρυπάμε με ένα πιρούνι και τους ψήνουμε σε μεγάλο ρηχό ταψί για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, στους 220°C.  
Όσο ψήνονται οι σφολιάτες, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να  εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Σε τηγάνι χύνουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αφού μαλακώσουν, ανακατεύουμε τα ψημένα λαχανικά με τα μανιτάρια.
Στρώνουμε πάνω σε ένα δίσκο ή τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας μερικά λαχανικά και πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω βάζουμε τον δεύτερο δίσκο πάλι με λαχανικά και τυρί. Τέλος, βάζουμε τον τρίτο δίσκο χωρίς λαχανικά και πασπαλίζουμε με τυρί.
Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη σφολιάτα. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου, ή μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και τα σερβίρουμε με μια κουταλιά σάλτσα πέστο στο πλάι.
Για την σάλτσα, βάζουμε τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, τον βασιλικό και τα τυριά σε μεγάλο γουδί και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο μείγμα. Μπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ, πάλι προσθέτοντας το λάδι λίγο λίγο. Με το γουδί όμως, τα αρώματα αναδεικνύονται καλύτερα.  

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα