ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ


Υλικά
•  1 κιλό κολοκύθια μέτρια
•  1/4 κούπας λάδι
•  1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
•  1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό
•  3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
•  3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•  3 αυγά
•  1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο
•  αλάτι
•  πιπέρι
•  λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Πασπαλίστε τα με 1/2 κουταλάκι αλάτι κι αφήστε τα να στραγγίσουν λίγο σε τρυπητό.

Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι.

Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Ανακατέψτε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα μπολ.

Ρίξτε κι ανακατέψτε το σωταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι, ζεστάνετε μπόλικο λάδι και ρίξτε κουταλιές από το μίγμα.

Τηγανίστε τις, να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τζατζίκι ή σκορδαλιά

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα