Τρεις συμβουλές για να δώσεις στη σαλάτα σου προδιαγραφές εστιατορίου

Τρεις συμβουλές για να δώσεις στη σαλάτα σου προδιαγραφές εστιατορίου

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει μεγάλη διαφορά όταν το τρώμε έξω, αυτό είναι αναμφίβολα η σαλάτα.

Οι σαλάτες των εστιατορίων και πολύ προσεγμένες είναι στην εμφάνιση, αλλά και μεγάλη γευστική ποικιλία προσφέρουν. Σε κάθε μάλιστα μπουκιά.

Κι έτσι όταν πάμε να τις αναδημιουργήσουμε στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, καταλήγουμε σε πολύ πιο φτωχά αποτελέσματα.

Οι σεφ έχουν αρκετούς άσους στο μανίκι τους όταν σερβίρουν τις σαλάτες και κάποιοι είναι πλέον πολύ γνωστοί. Όπως το σωστό dressing της σαλάτας, που γίνεται όπως ξέρουμε πριν μπει η σαλάτα στο πιάτο, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά και ομοιόμορφα με τη σος.

Ή το ακόμα πιο σωστό καρύκευμα της σαλάτας. Οι σεφ δεν αλατοπιπερώνουν μόνο τη σος, αλλά και τα φρέσκα ζαρζαβατικά, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη γεύση τους.

Τα πραγματικά τους μυστικά είναι ωστόσο τα εξής:

Χρησιμοποίησε διαφορετικά λαχανικά για υφή και γεύση
Είναι ακριβώς η μείξη των λαχανικών που κάνει τις εστιατορικές σαλάτες ακαταμάχητες. Τα λαχανικά προσφέρουν διαφορετικές γεύσεις και υφές στη σαλάτα και με αυτό υπόψη χτίζεται μια πεντανόστιμη σαλάτα.

Το μαρούλι και το iceberg, για παράδειγμα, προσφέρουν πιο τραγανή γεύση στο πιάτο απ’ ό,τι το σπανάκι και η ρόκα. Η ρόκα δίνει ωστόσο μια πιο πιπεράτη γεύση από το μαρούλι. Με αυτά κατά νου φτιάχνουμε μια σαλάτα πλούσια σε υφές και γεύσεις.

   
Πέρα από τα ζαρζαβατικά
Για να γίνει η σαλάτα εστιατορικών προδιαγραφών, απαιτεί μυρωδικά. Πολλά και διαφορετικά μυρωδικά. Και η σαλάτα είναι στην πραγματικότητα το απόλυτο πιάτο για φαντασία και δημιουργικότητα, καθώς μπορεί να χωρέσει ό,τι μπαχαρικό έχουμε στο σπίτι.

Μέντα σε μια σαλάτα με φέτα και ελιές, κόλιαντρο σε μια πιο βαριά σαλάτα, βασιλικό σε μια ντοματοσαλάτα και όρια δεν υπάρχουν εδώ. Μόνο που οι σεφ πηγαίνουν ακόμα πιο μακριά στις σαλάτες τους, εξαντλώντας τις δυνατότητες.

Πέρα από τα φρέσκα λαχανικά και τα μείγματα μυρωδικών, προσθέτουν αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, (μαγειρεμένα) δημητριακά, ακόμα και κρουτόν ή παξιμάδια.

Μη φοβάσαι το λίπος
Αν υπάρχει ένα μυστικό για καταπληκτική σαλάτα, αυτό είναι το λίπος που χρειάζεται για να ξεδιπλώσει όλες τις γεύσεις της. Λίπος σημαίνει γεύση και αυτό το ξέρουν καλά οι επαγγελματίες.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το εντάξεις στη σος ή να προσθέσεις συστατικά όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, το μπέικον, ο σολομός και το τυρί…

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα