Συνταγή για σέσκουλα

Συνταγή για σέσκουλα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σέσκουλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Χυμό από 1 λεμόνι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίξουν.

2Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με αρκετό νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε μέσα λίγα παγάκια και αρκετό νερό και το αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.

3Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα χόρτα σε δόσεις και τα ζεματίζουμε για περίπου 1-2’, μέχρι να μαλακώσουν.

4Έπειτα, με μία τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε τα χόρτα στο μπολ με το νερό και τα παγάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σουρώνουμε.

5Μεταφέρουμε τα χόρτα στο πιάτο που θα σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.

6Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com