Σαλάτα με πλιγούρι και γλυκόξινο dressing γιαουρτιού

Σαλάτα με πλιγούρι και γλυκόξινο dressing γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη σαλάτα:

300 γρ. Πλιγούρι

450 ml. Βραστό νερό

1 Μέτριο αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 Κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

¼ Μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για το dressing γιαουρτιού:

250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 

1 ½ κ.γ. Μηλόξυδο

Χυμό από μισό λεμόνι

150 ml. Χυμό πορτοκάλι

1 κ.γ. Μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη σαλάτα: Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

2Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το νερό, τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαλακώσει για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα το σουρώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

3Στη συνέχεια παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα το πλιγούρι, το αγγούρι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

4Εκτέλεση για το dressing γιαουρτιού: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το μηλόξυδο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5Σύνθεση σαλάτας: Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα όσο dressing επιθυμούμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα