Σαλάτα με κινόα και αβοκάντο

Σαλάτα με κινόα και αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη σαλάτα:

1  ώριμο  αβοκάντο

200 γρ. κινόα λευκή

400 ml. ζωμός λαχανικών

8 τοματίνια

100 γρ. Ρόκα baby

Ξύσμα από 1  λάιμ

Χυμός από 1 λάιμ

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για το βινεγκρέτ:

10 γρ. ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ

10 γρ. μέλι

200 ml. ηλιέλαιο

 

Αλάτι

 

Χυμός από 2 λάιμ

 

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη σαλάτα: Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα τοματίνια στα 8 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

2Παίρνουμε το ξύσμα του λάιμ και το προσθέτουμε μαζί με το χυμό του στο μπολ με τις τομάτες να μαριναριστούν.

3Κόβουμε το αβοκάντο κάθετα και το στρίβουμε οριζόντια. Με ένα μαχαίρι καρφώνουμε τη λεπίδα στον καρπό και τον αφαιρούμε. Βγάζουμε το δέρμα με ένα κουτάλι και κόβουμε το αβοκάντο σε ζαράκια και τα προσθέτουμε στις τομάτες.

4Προσθέτουμε και την ρόκα.

5Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι. Τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ζωμό που βράζει με λίγο αλάτι και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να βράσει.

6Μόλις ετοιμαστεί σουρώνουμε την κινόα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

7Εκτέλεση για τη βινεγκρέτ: Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

8Σταδιακά ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ροή κορδόνι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

9Διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι στο τέλος.

10Χύνουμε ένα μέρος της βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

11Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε

 

Πηγή: giorgostsoulis.com