Κλασσική συνταγή για σαλάτα ταμπουλέ

Κλασσική συνταγή για σαλάτα ταμπουλέ

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. Πλιγούρι

¼ του μάτσου μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα  

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 Ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (αφού έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια)

1 Αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια

Χυμό από 2 λεμόνια

300 ml Νερό για το βράσιμο

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα 2 κ.σ. για το βράσιμο

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

2Μόλις πάρει βράση το νερό απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Σκεπάζουμε με μία διαφανής μεμβράνη μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.

3Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το πλιγούρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

 

Πηγή:giorgostsoulis.com