Κοτόπουλο με κρέμα τυριού light – Έτοιμο σε 20 λεπτά και γεμάτο γεύση

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 98 άτομα
Κοτόπουλο με κρέμα τυριού light – Έτοιμο σε 20 λεπτά και γεμάτο γεύση

Αν ψάχνετε ένα εύκολο, γρήγορο και πιο υγιεινό πιάτο, αυτό το Cream Cheese Chicken είναι η ιδανική επιλογή. Χρειάζεστε μόλις 20 λεπτά, ελάχιστα υλικά και θα έχετε ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα και βελούδινη υφή.

Είναι τέλειο για καθημερινό γεύμα, συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι, πλιγούρι ή λαχανικά και σας προσφέρει μια light εκδοχή comfort food, χωρίς να στερείται καθόλου γεύση.

Διατροφική αξία (χωρίς ρύζι)

Ανά μερίδα (2 μερίδες συνολικά):
410 θερμίδες | 56g πρωτεΐνη | 2g υδατάνθρακες | 19g λιπαρά

Υλικά

Για το κοτόπουλο

450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κ.γ. Daily Blend (αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ή αντίστοιχο μείγμα μπαχαρικών)
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα (π.χ. Bella Blend, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
2 κ.γ. βούτυρο
2 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

2 μικρά κρεμμυδάκια (shallots), ψιλοκομμένα
¾ φλ. ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. light τυρί κρέμα
1 γεμάτη κ.γ. μουστάρδα Dijon
Οι χυμοί που έμειναν από το ψήσιμο του κοτόπουλου
Φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση βήμα-βήμα

  • Προετοιμάζετε το κοτόπουλο
    Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση (αν είναι πολύ παχιά) και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά — το Daily Blend, την καπνιστή πάπρικα και τα αποξηραμένα βότανα.
  • Σοτάρετε το κοτόπουλο
    Ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    Μαγειρέψτε το κοτόπουλο 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά.
    Αφαιρέστε το και κρατήστε τους χυμούς στο τηγάνι — θα τους χρειαστείτε για τη σάλτσα.
  • Φτιάξτε τη σάλτσα
    Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα shallots και σοτάρετέ τα για 1–2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να πάρει μια βράση.
    Ρίξτε το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα Dijon και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, βελούδινη σάλτσα.
    Προσθέστε τους χυμούς από το κοτόπουλο και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 2–3 λεπτά.
  • Ενώνετε και σερβίρετε
    Επαναφέρετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι, καλύψτε τα με τη σάλτσα και αφήστε τα να πάρουν γεύση για 1–2 λεπτά ακόμα.
    Πασπαλίστε με φρέσκο σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.

Tip σερβιρίσματος

Συνδυάστε το πιάτο με:

  • Ρύζι μπασμάτι ή καστανό ρύζι
  • Πουρέ κουνουπιδιού για πιο light αποτέλεσμα
  • Σωτέ λαχανικά ή πράσινη σαλάτα

Extra συμβουλή
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λεμονιού ή μια πρέζα τριμμένο τυρί παρμεζάνα πριν το σερβίρισμα.

Ένα εύκολο, γευστικό και υγιεινό πιάτο που αποδεικνύει ότι το “healthy cooking” δεν σημαίνει συμβιβασμούς στη γεύση.
Έτοιμο σε 20 λεπτά, με μόνο ένα τηγάνι και πλούσια, κρεμώδη σάλτσα — το ιδανικό comfort meal χωρίς ενοχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα