Σπιτικές κοτομπουκιές: Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει σήμερα η Ντίνα Νικολάου με τη βοήθεια του Θανάση Πάτρα στους «Νηστικούς Πράκτορες»: Σπιτικές κοτομπουκιές.

Προετοιμασία και μαγείρεμα : 1 ώρα

Υλικά  για 4 άτομα

600 γρ. κοτόπουλο φιλέτο

2 σκελίδες σκόρδου

2 μικρά κρεμμύδια

½ φλ. φρέσκο μαϊντανό  ψιλοκομμένο

½ φλ. τυρί κρέμα

2 αυγά

60 γρ. κρέμα γάλακτος

½ κ.γλ κάρυ ή κόλιανδρο σε πούδρα

Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

4 αυγά

200 γρ. αλεύρι

400 γρ. γαλέτα

3 κ.σ μουστάρδα

3 κ.σ σουσάμι

Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Κόβουμε  200 γρ. από το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά  κυβάκια. Βάζουμε το υπόλοιπο φιλέτο κοτόπουλο στο κάδο του μίξερ με τον κόπτη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια , το σκόρδο , το τυρί κρέμα , τα αυγά. Καρυκεύουμε, αλατοπιπερώνουμε. Πολτοποιούμε και καταλήγουμε σε ένα μίγμα . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και τα κυβάκια κοτόπουλου. Ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε  το μίγμα κοτόπουλου σε πλαστική μεμβράνη και φτιάχνουμε ρολά με 3 εκ. διάμετρο. Τα σφίγγουμε καλά και τα τυλίγουμε στη πλαστική μεμβράνη.

Βυθίζουμε τα ρολά κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Αποσύρουμε τα ρολά από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βγάζουμε τη πλαστική μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε ροδέλες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα ,σε ένα τρίτο  αναμειγνύουμε το σουσάμι με τη γαλέτα.

Περνάμε τις ροδέλες κοτόπουλου από το αλεύρι, τινάζουμε για να φύγει η περίσσια του αλευριού. Μετά περνάμε τις ροδέλες από το μίγμα των αυγών  και μετά από τη γαλέτα. Τις ξαναπερνάμε από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίζουμε τις κροκέτες στο τηγάνι ή σε φριτέζα από 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα αποσύρουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό  χαρτί για να αφήσουν την περίσσια του λαδιού.  Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαουρτάκι  στο οποίο έχουμε προσθέσει φρέσκο δυόσμο, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα