Σπιτικά νιόκι με σάλτσα μουστάρδας και κοτόπουλο

Σπιτικά νιόκι με σάλτσα μουστάρδας και κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα νιόκι

500 γρ. Πατάτες

2 Κρόκους

200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας  με κοτόπουλο

2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κάθετες πλάγιες φέτες

200  γρ. Μανιτάρια λευκά

100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

5-6 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 Κλωνάρια εστραγκόν

100 ml. Λευκό κρασί

400 ml. NOYNOY  Telia 3%

4-5 κ.σ. Μουστάρδα

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τα νιόκι: Πλένουμε, καθαρίζουμε τις  πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φύγουν τελείως όλα τα υγρά.

2Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις πατάμε και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Φοράμε γάντια μίας χρήσης, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3Αλευρώνουμε τον πάγκο, τοποθετούμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε μία γραμμή 30 εκ. περίπου πάνω στον πάγκο. Αλευρώνουμε τη γραμμή του μείγματος ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 2-3 εκ. περίπου. Την ίδια διαδικασία θα κάνουμε με όλο το μείγμα της σακούλας.

4Αλευρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε προσεκτικά εκεί όλα τα κομμάτια και τα αλευρώνουμε από πάνω ελαφρώς.

5Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παράλληλα γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και πάγο και το αφήνουμε στην άκρη. Όταν βράσει το νερό της κατσαρόλας, ρίχνουμε τα νιόκι μέσα σε δόσεις και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Όταν είναι έτοιμα, με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας τα μεταφέρουμε στο μπολ με τον πάγο και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν

6Μόλις κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε για όλη την ποσότητα των νιόκι.

7Εκτέλεση για τη σάλτσα μουστάρδας με κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το εστραγκόν και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, το οποίο αφήνουμε στην άκρη.

8Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Έπειτα ρίχνουμε τα νιόκι και μετά από 1 λεπτό την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ , τη μουστάρδα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα.

9Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

10Σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας φρέσκο εστραγκόν.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα