Chickpea Pita: Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για το γραφείο ή το σπίτι

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 268 άτομα
Chickpea Pita: Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για το γραφείο ή το σπίτι

Ψάχνεις μια γρήγορη, χορταστική και υγιεινή λύση για μεσημεριανό; Αυτή η πίτα με ρεβίθια (Chickpea Pita) είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι! Έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά, εύκολη να τη φτιάξεις ακόμα και βράδυ για την επόμενη μέρα, και φυσικά — ιδανική για να την πάρεις μαζί στη δουλειά.

Η συνταγή βασίζεται σε μεσογειακά αρώματα, έχει πλούσια γεύση και «δένεται» τέλεια με μια καυτερή σος sriracha mayo.

Υλικά (για 4 μερίδες – 15 λεπτά προετοιμασία)

  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια (220 g), βρασμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά
  • 1 γεμάτη κ.σ. ajvar ή τοματοπελτέ
  • 4 πίτες (για γέμισμα)
  • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • sriracha mayo για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αλάτι, την πάπρικα, τα μυρωδικά και το ajvar/τοματοπελτέ. Μαγειρεύουμε για 2–3 λεπτά.
  • Με το πιρούνι ή μια κουτάλα, πιέζουμε ελαφρά τα ρεβίθια ώστε να γίνουν ένας τραγανός και γευστικός πουρές.
  • Κόβουμε τις πίτες στη μέση και τις γεμίζουμε γενναιόδωρα με το μείγμα.
  • Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρουμε ζεστές, με sriracha mayo στο πλάι.

Γιατί θα την αγαπήσεις

  • Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες χάρη στα ρεβίθια.
  • Θέλει μόλις 15 λεπτά.
  • Ιδανική για όσους θέλουν νόστιμο αλλά ελαφρύ γεύμα.
  • Μπορείς να την πάρεις μαζί στη δουλειά, στο σχολείο ή και για πικνίκ.

Αυτό το πιάτο είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεσαι ούτε περίπλοκα υλικά ούτε ώρες στην κουζίνα για να φας καλά. Προσωπικά, το προτιμώ με extra πιπεράκι στην sriracha mayo και λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω — απογείωση!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα