Συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα, χωρίς φύλλο για τις πολυάσχολες και τις εργαζόμενες γυναίκες. Γίνεται γρήγορα και εύκολα με λίγα υλικά για κολατσιό στη δουλειά, στη παραλία ή στην εκδρομή. Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια (1 κεσεδάκι)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 140 γραμμάρια (1/2 κούπα)
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαργαρίνη 170 γραμμάρια λιωμένη
- φέτα 400 γραμμάρια
- γραβιέρα 200 γραμμάρια τριμμένη
- αυγα 2 χτυπημένα
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
σουσαμι Κατά βούληση
Μπορεί να έχουμε όρεξη για νόστιμα φαγητά και γλυκά αλλά δεν έχουμε χρόνο και κουράγιο. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Αν θέλετε οι πίτες να γίνουν το πιο εύκολο φαγητό για εσάς τότε δοκιμάστε τις πίτες χωρίς φύλλο. Όπως αυτή η τεμπελόπιτα με φέτα και γραβιέρα, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα όσο κουρασμένες κι αν είστε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τεμπελόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γραβιέρα:
Εκτέλεση για τη τεμπελόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γραβιέρα
Παίρνουμε ένα ταψί 22 εκατοστών και στρώνουμε λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη φέτα θρυμματισμένη και την τριμμένη γραβιέρα.
Επίσης προσθέτουμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφού ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μετά από 5 λεπτά, βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, την χαράζουμε σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για την τεμπελόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γραβιέρα
Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Αντί για γραβιέρα μπορούμε να βάλουμε ρεγκάτο. Μπορούμε να βάλουμε και κανονικό γιαούρτι απλά προσθέτουμε 1 επιπλέον κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Πηγή: agriniopress.gr