ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ

ΥΛΙΚΑ

-9 φύλλα κρούστας για γλυκά
1/2 κούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι κανέλα
3 αυγά μεγάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες γάλα ζεστό
1/4 κουταλάκι βανίλια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ σκεύος με διάμετρο 30 εκ. Σουφρώστε ένα ένα τα φύλλα ξεκινώντας από την κοντή πλευρά και στρώστε τα χαλαρά μέσα στο ταψάκι σε κύκλο, έτσι ώστε να σχηματίζουν βαθιές πτυχές, αλλού μεγάλες κι αλλού μικρότερες, ώσπου να γεμίσει το ταψί. Λιώστε το βούτυρο και καθαρίστε το από τις πρωτεΐνες που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια και το νερό που κάθεται στον πάτο. Μ' ένα πινέλο αλείψτε με το ζεστό βούτυρο τα στρωμένα φύλλα, να βουτυρωθούν καλά ανάμεσα στις πτυχές και στην επιφάνεια. Πασπαλίστε τα με την κανέλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 25΄- 30΄, να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σ' ένα μπολ και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μέσα λίγο λίγο το γάλα και τη βανίλια. Βγάλτε το ταψί με τα ψημένα φύλλα από το φούρνο, περιχύστε τα με το μίγμα των αυγών, ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά και προσέχοντας να πάει παντού
ανάμεσα στις πτυχές. Βάλτε την πίτα στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 25΄- 30΄, να πήξει η κρέμα. Σερβίρετε τη γαλατόπιτα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Όση περισσέψει, φυλάξτε τη στο ψυγείο και ζεστάνετέ την πριν τη σερβίρετε και πάλι.

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πίτες

chef