Μπουγάτσα: Εύκολη συνταγή

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο ζύμης κρούστας ή Βηρυτού

80 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα

5 φλ. τσαγιού γάλα  φρέσκο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3 αυγά

1 πρέζα αλάτ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 μπαστουνάκι βανίλια ή 1 κάψουλα  βανίλιας

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα σποράκια βανίλιας.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη πρέζα αλάτι. Όταν το μίγμα ζεσταθεί προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα των αυγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια βουτυρώνω 2 φύλλα και τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβω σε 3 ίσα κομμάτια  κατά μήκος . στη μια άκρη βάζω 2 -3 κουταλάκια κρέμα και διπλώνω σε ρολάκι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις τα βγάλω από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα .

Καλή επιτυχία .

περισσότερες συνταγες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα