ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
350 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα νερό
2 κουταλιές λάδι
Για τη γέμιση
400 γραμμ. κιμά
2 κουταλιές λάδι
1/3 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1/3 κούπας πελτέ ντομάτας
1/3 κούπας κέτσαπ
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πακέτα φέτες τυριού τσένταρ
1 κούπα μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κομματάκια ζουλιέν
1/3 κούπας παρμεζάνα ή ρεγκάτο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε κατσαρόλα τον κιμά με το λάδι και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε τον επάνω σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει. Διαλύστε το μισό πελτέ ντομάτας και τη μισή κέτσαπ σε μία κούπα νερό και ρίξτε τα μαζί με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα με τον κιμά. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε 10'. Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ώσπου να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο ζυμώματος και συνεχίστε το ζύμωμα 5' ακόμη σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει 10', χωρίστε τη στη μέση και ανοίξτε δύο φύλλα με διάμετρο όσο το ταψί της πίτσας που θα χρησιμοποιήσετε, 30-35 εκ. Λαδώστε καλά το ταψί και στρώστε μέσα το ένα φύλλο της ζύμης. Ανακατέψτε τον υπόλοιπο πελτέ με την υπόλοιπη κέτσαπ και αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου. Στρώστε επάνω τις μισές φέτες τυριού. Απλώστε επάνω τον κιμά, τα μανιτάρια και την πιπεριά, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και καλύψτε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φέτες τυριού. Σκεπάστε τη γέμιση στρώνοντας το δεύτερο φύλλο ζύμης. Χαράξτε το σε κομμάτια, λαδώστε το καλά και ψήστε το καλτσόνε στους 200 βαθμούς Κελσίου 20'-25', ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρετέ το ζεστό.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πίτες

chef