ΤΑΡΤΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ

ΤΑΡΤΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ
 ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
• 200 γρ. αλεύρι
• 100 γρ. βούτυρο
• λίγο αλάτι
• 1 ποτήρι νερό
Για την τάρτα
• 6 μέτρια κρεμμύδια
• 6 μικρές  ντομάτες
• αλάτι , πιπέρι , εστραγκόν
• μοσχοκάρυδο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 12 μαύρες ελιές
• 1 κουταλιά μουστάρδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το αλεύρι στο τραπέζι , προσθέστε το αλάτι , ψιλοκόψτε το βούτυρο σε κομμάτια  με τις άκρες των δακτύλων αλευρωμένες για να μην κολλάει.  Σχηματίστε μια λακκούβα ρίξτε το νερό και ανακατέψτε προοδευτικά με την άκρη των δακτύλων για να γίνει λεία ζύμη. Αφήστε την ζύμη να μείνει 30 λεπτά πριν την χρήση.

Απλώστε την ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες και πασαλείψτε την με μουστάρδα.
Βράστε στον ατμό τα κρεμμύδια καθαρισμένα κόψτε τα σε ροδέλες και απλώστε τα πάνω στη μουστάρδα. Πασπαλίστε τα με αλάτι πιπέρι εστραγκόν και μοσχοκάρυδο. Σκεπάστε τα κρεμμύδια με τις ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες. Ρίξτε το λάδι και διακοσμήστε με ελιές. Ψήστε στον φούρνο για 30’.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πίτες

chef