ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. βούτυρο μαλακό
1 αυγό - λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές παγωμένο νερό
225 γρ. μπέϊκoν σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
150 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο - αλάτι - πιπέρι
 
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνετε εκεί το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και τρίβετε με τα δάχτυλά σας αυτό το μίγμα μέχρι να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα. Προσθέτετε το παγωμένο νερό και ζυμώνετε καλά. Τυλίγετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την παγώνετε για 20 λεπτά.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χονδρό και την στρώνετε σε μία φόρμα για τάρτα διαμέτρου 20 - 22 εκ. Ψήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τηγανίζετε το μπέικον (σκέτο, χωρίς λιπαρή ύλη) για 5 λεπτά και κατόπιν το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χωρίς να ξανθύνει.
Ρίχνετε το μπέικον, το τυρί και το κρεμμύδι μέσα στην τάρτα.
Περιχύνετε τα υλικά της τάρτας με αυτό το μίγμα. Ψήνετε την τάρτα για 25 με 30 λεπτά ακόμα, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Καλή επιτυχία !

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πίτες

chef