ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

ΣΑΒ, 10 ΜΑΡΤ. 2007

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Υλικά
• 3 κουταλιές (φρυγανιά κοπανισμένη) γαλέτα
• 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
• 1 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα
• 1 (4 με 5 κιλά) κολοκύθα 
• 1 βιτάμ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
• 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά

Εκτέλεση
Ξύνετε την κολοκύθα και τη βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Όταν στραγγίξει τη βάζετε σε λεκάνη και την αναμιγνύετε με τη γαλέτα, τη σταφίδα, τη ζάχαρη, την κανέλα, την καρυδόψιχα, δύο κουταλιές βιτάμ και το αλάτι.
Ανακατεύετε το μίγμα καλά. Στρώνετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λίγο βιτάμ φύλλα μπακλαβά, λίγο περισσότερα από τη μισή ποσότητα, αλειμμένα το κάθε ένα ξεχωριστά, με βιτάμ. Απλώνετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλειμμένα με βιτάμ.
Χαράζετε την πίτα σε σχήμα ρόμβου και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
 Όταν η πίτα είναι έτοιμη την πασπαλίζετε με κανέλα και μπήγετε σε κάθε κομμάτι της από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πίτες

chef