Πατσαβουρόπιτα γλυκιά: Η πιο εύκολη πίτα

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά

Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας

5 αυγά

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γιαούρτι

1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 μπεικιν πάουντερ

1 βανίλια

Για το σιρόπι

2 ½ ποτήρια νερό

2 ½  ποτήρια ζάχαρη

2-3 καρφάκια γαρίφαλο

1 φετάκι λεμόνι

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας σε ταψί σαν φυσαρμόνικα . σε ένα μιξερ χτυπάμε τα λάδια με τη ζάχαρη,μόλις χυλώσει το μίγμα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αδειάζουμε το μίγμα του μίξερ πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα . ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για  30 με 35 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο ,το  χαράζουμε ,το αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα