Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο και μαγειρίτσα με κουτόπουλο. Συνταγή και με μανιτάρια

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο και μαγειρίτσα με κουτόπουλο. Συνταγή και με μανιτάρια

Η μαγειρίτσα, είναι όχι μόνο παράδοση, αλλά κάτι σαν πασχαλινό φετίχ των Ελλήνων. Απαιτεί όμως μαστοριά, μεράκι, αρκετή υπομονή και επιμονή για να πετύχει κανείς τη συνταγή.

Η παράδοση θέλει το Μ. Σάββατο, μετά την Ανάσταση, κι έπειτα από 40 ημέρες νηστείας από τα ζωικά τρόφιμα, να τρώμε μαγειρίτσα.

Φτιαγμένη κυρίως με χορταρικά, είναι ό,τι πρέπει για το στομάχι, που λόγω νηστείας, απείχε τόσες μέρες από το κρέας και κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή του οργανισμού μας.

 

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα