Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δείχνει βήμα-βήμα πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δείχνει βήμα-βήμα πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ίσως η πιο αγαπημένη Ελληνίδα σεφ, με το κοινό να την ακολουθεί πιστά και να τρελαίνεται για τις συνταγές και τις προτάσεις της. Έτσι, μέσα από το site της www.argiro.gr, βρήκαμε τα τέλεια μυστικά και βήματα για να βάψουμε σήμερα τα πασχαλινά μας αυγά.

Μυστικά για τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά
Τα λευκά αυγά παίρνουν έντονο κόκκινο χρώμα από τη βαφή. Ενώ τα μπεζ αυγά παίρνουν έντονο βαθύ, σαν βυσσινί χρώμα.

Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί όταν είναι φρέσκα δεν ξεφλουδίζουν εύκολα.

Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εξετάστε τα ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστε τα με ένα νωπό πανί για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.

Για το βράσιμο

Βάλτε σε μια, μεγάλη με χοντρό πάτο, κατσαρόλα κρύο νερό και στρώστε στον πάτο της ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.

Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στριμωγμένα.

Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι. Κανονικά τα βραστά σφιχτά αυγά θέλουν 10′ βράσιμο.

Για το βάψιμο

Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.

Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.

Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή, όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα πασχαλινά αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε, αφήστε τα μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.

Για το γυάλισμα

Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα κόκκινα αυγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή εφημερίδα.

Αφού στεγνώσουν καλά, με ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, γυαλίζετε τα κόκκινα αυγά ένα ένα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα