Αν ψάχνεις μια εύκολη αλλά άκρως γευστική συνταγή για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου ή απλώς να απολαύσεις ένα απογευματινό σνακ, τότε αυτά τα flatbreads με γέμιση ντομάτας, μοτσαρέλας και βασιλικού είναι η τέλεια επιλογή. Ζεστά, αφράτα, γεμάτα αρώματα μεσογειακής κουζίνας και κυρίως πανεύκολα στην εκτέλεση!
Υλικά
Για το ζυμάρι του flatbread
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη γέμιση
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 50 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 50 γρ. φέτα τριμμένη
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζεις το ζυμάρι
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το γιαούρτι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν κολλάει, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι. - Φτιάχνεις τη γέμιση
Σε ένα άλλο μπολ βάλε τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό, το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και τη φέτα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. - Γέμισμα και πλάσιμο
Χώρισε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Άνοιξε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό δισκάκι, βάλε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση και κλείσε το προσεκτικά σαν πιτάκι. - Ψήσιμο
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήσε κάθε flatbread για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό.
Extra tip
Σέρβιρέ τα ζεστά, με λίγη ρόκα ή μια δροσερή σαλάτα στο πλάι. Αν θέλεις έξτρα γεύση, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι πριν τα απολαύσεις.
Αυτή η συνταγή είναι ο τέλειος συνδυασμός comfort food και μεσογειακής νοστιμιάς!