Flatbread με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό: Η πιο εύκολη μεσογειακή συνταγή

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 293 άτομα
Flatbread με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό: Η πιο εύκολη μεσογειακή συνταγή

Αν ψάχνεις μια εύκολη αλλά άκρως γευστική συνταγή για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου ή απλώς να απολαύσεις ένα απογευματινό σνακ, τότε αυτά τα flatbreads με γέμιση ντομάτας, μοτσαρέλας και βασιλικού είναι η τέλεια επιλογή. Ζεστά, αφράτα, γεμάτα αρώματα μεσογειακής κουζίνας και κυρίως πανεύκολα στην εκτέλεση!

Υλικά

Για το ζυμάρι του flatbread

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζεις το ζυμάρι
    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το γιαούρτι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν κολλάει, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Φτιάχνεις τη γέμιση
    Σε ένα άλλο μπολ βάλε τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό, το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και τη φέτα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Γέμισμα και πλάσιμο
    Χώρισε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Άνοιξε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό δισκάκι, βάλε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση και κλείσε το προσεκτικά σαν πιτάκι.
  • Ψήσιμο
    Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήσε κάθε flatbread για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό.

Extra tip

Σέρβιρέ τα ζεστά, με λίγη ρόκα ή μια δροσερή σαλάτα στο πλάι. Αν θέλεις έξτρα γεύση, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι πριν τα απολαύσεις.

Αυτή η συνταγή είναι ο τέλειος συνδυασμός comfort food και μεσογειακής νοστιμιάς!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα